Árkalkuláció és
Foglalás
Kalkulálja ki és foglalja le pihenését online, azonnali visszaigazolással, könnyedén, pár lépésben.

Kecskemét

Az Alföld minden szépségét és értékét magában rejtő Kecskemét - Bács-Kiskun megye székhelye - Magyarország középső részén, Budapesttől mintegy 85 km-re található.

Az egykori mezőváros impozáns épületeivel igazi nagyvárossá vált a századfordulóra. Az idelátogatókat Kecskemét belvárosának szecessziós hangulata már az első pillanatban magával ragadja. A hírös város neve a „kecske” szóból ered, a "mét" pedig járást jelent. Címerünkben is a kecske látható alatta városunk jelmondatával: "Sem magasság, sem mélység nem rettent."

 

 

LÁTNIVALÓK

 


Városháza

A Főterén található a szecesszió gyöngyszemeként nyilvántartott Városháza, amely 1893-97 között épült Lechner Ödön és Pártos Gyula tervei alapján. A város egyik legismertebb épülete, turisták által leglátogatottabb műemléke. Homlokzatáról 1983 óta minden egész órában felcsendül a harangjáték Kodály, Erkel és Beethoven műveivel. Falait pedig Zsolnay majolika díszíti, amely más kecskeméti épületeken is megtalálható. Dísztermében a festményeket a híres magyar festő, Székely Bertalan készítette.Ferences templom

A Városházával szemben találjuk Kecskemét legrégebbi építészeti emlékét, a XIV. században épült Ferences templomot, amelyet a helybeliek Barátok templomának is neveznek. Eredetileg gótikus stílusú, többszöri átépítés után nyerte el mai barokkos hangulatát, külső falánál kálváriát is emeltek. Vallástörténeti jelentőségű, hogy 1564 - ig katolikusok és protestánsok közösen használták a templomot.

 


Katona József Színház

A színházépület a város híres szülöttéről, Katona Józsefről kapta a nevét, aki az első magyar nemzeti dráma megalkotója. Hasonlósága a budapesti Vígszínházzal nem véletlen, hiszen mindkettő a neves bécsi építészek, Hellmer és Fellner tervei alapján készült.

 

Refromátus templom

A Kéttemplomköz utcája vezet bennünket tovább a Református templomhoz, amely az 1680 - as években épült korai barokk stílusban, a török hódoltság területén egyedüli kőtemplomként. A Főtér sajátossága, hogy az országban szinte egyedülálló módon az összes felekezet temploma megtaláltahóCifrapalota

A dalban is megénekelt Cifrapalotát (Márkus Géza 1902) hullámzó falfelületei, csillogó tetőcserepei, növény - és állatmotívumokat formázó kerámiadíszei teszik egyedülálló építészeti remekké.Zsinagóga

Az Újkollégiummal szemben található a mór - romantikus stílusban épült egykori Zsinagóga épülete.Nagytemplom

A Főtér meghatározó épülete az 1774-1806 között épült Nagytemplom építési ideje azért nyúlt hosszúra, mert a tornyát tűz és földrengés pusztította. Ez az Alföld legnagyobb copf stílusban épült székesegyháza, harangja 2400 kg súlyú, 74 méter magas tornyába 94 lépcsőn vezet az út.

 

Fürdőkultúra

A dél-alföldi turisztikai régió Magyarország napfényben leggazdagabb része. Megannyi kiapadhatatlan termálkútjának köszönhetően a gyógyulni, felüdülni vágyók paradicsoma. Kecskemét termálvizét 1987-ben minősítették gyógyvízzé, amely alkali-hidrogén-karbonátot, chloridot, jodidot és fluoridot tartalmaz. Nem csak mozgásszervi megbetegedések gyógyítására, hanem nőgyógyászati problémák, valamint sportsérülések kezelésére is alkalmas. Ami pedig egyedülálló az országban, éppen magas jodid, fluorid tartalma miatt, az a Bechterew-kór kezelése. A télen-nyáron üzemelő uszoda, a 3 különböző hőmérsékletű termálmedence, valamint a 2003. májusában átadott Élményfürdő és Csúszdapark (amely májustól szeptemberig üzemel) ugyanazon a területen található.
Kecskemét, Csabai Géza krt.2. www.kecskemetifurdo.hu www.csuszdapark.hu

 

Múzeumok:

 • Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely
  Gáspár András u. 11. Tel./Fax: +36-76/481-469, www.szorakatenusz.hu
 • Cifrapalota - Kecskeméti Képtár
  Rákóczi út 1. Tel.: +36-76/480-776, www.museum.hu
 • Katona József Emlékház
  Katona József u. 5. Tel.: +36-76/328-420, +36-76/327-203
 • Zwack Kecskeméti Pálinkamanufaktúra: Ami a skótok számára a whisky, a franciák számára a konyak, az Kecskemétnek a világ számos táján ismert és méltán kedvelt Kecskeméti barackpálinka. E vidéken nagy hagyománya van a barackpálinka főzésnek, írásos emlékek már a XVIII-XIX. századfordulótól említik, de a kecskeméti Fütyülős barackpálinka, melyet először a Zwack család készített (s mely a jellegzetes hosszú nyakú üvegéről kapta nevét) az 1930-as évek közepén vált világszerte ismertté. http://www.museum.hu/kecskemet/manufaktura

 

SZÍNHÁZAK:

 • Katona József Színház
  Kecskemét, Katona József tér 5. Tel.: +36-76/501-170, www.kecskemetikatona.hu
 • Ciróka Bábszínház
  Kecskemét, Budai u. 15. Tel.: +36-76/482-217, www.ciroka.hu

 

SZÓRAKOZÁS:

További információk:

Kecskemét megyei jogú város honlapja: www.kecskemet.huÁrkalkuláció és Foglalás